Wie maakt in Coevorden de meest diverse foto tijdens de regenboogweek?

Coevorden - Tijdens de Drentse regenboogweek van 11 tot en met 18 oktober gaat Diversiteitsplatform Coevorden op zoek naar de meest diverse foto.

Fotografen worden opgeroepen een foto te maken met als thema ‘diversiteit’. ,,Ze staan vrij om daaraan hun eigen interpretatie te geven”, zegt woordvoerder Jerry Stoker van het diversiteitsplatform. ,,De foto’s kunnen onder vermelding van naam en e-mailadres geplaatst worden op onze Facebook pagina.”

Een jury buigt zich vervolgens over de inzendingen. ,,De vijftien beste foto’s worden tijdens de regenboogweek geëxposeerd in Hofpoort Incluis in de Friesestraat.”

Wat houdt het Diversiteitsplatform Coevorden in?

Het in 2017 opgerichte Diversiteitsplatform Coevorden bestaat uit afgevaardigden van de politieke partijen D66, PAC en PvdA, alsmede Jongerenraad Coevorden, het PCOB en COC. De groep voorzier de gemeente gevraagd en ongevraagd van adviezen over diversiteit, discriminatie en acceptatie op het gebied van etnische achtergrond en seksuele voorkeur. Coevorden werd in hetzelfde jaar uitroepen tot regenbooggemeente.