Receptenboekjes, moestuinen en stampotmaaltijden: Schoonoord en De Kiel doen lekker gezond

Weten wat je eet, waar je eten vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarmee zijn kinderen van de basisscholen in Schoonoord en De Kiel bezig.

Wethouder Joop Brink reikte woensdagochtend op de school in De Kiel de eerste boekjes uit, met recepten die de kinderen en enkele van hun oma’s zelf hebben geschreven. Dit moet helpen om af en toe stil te staan bij gezond en lekker eten.

Wethouder Brink: “De ontwikkeling van die kennis begint bij kinderen op de basisschool. Daarom vind ik het mooi dat de kinderen van de basisscholen in Schoonoord en De Kiel hier mee bezig zijn!”

De kinderen hebben dit jaar eigen schoolmoestuintjes gekregen. Vorig jaar is er boerenkool geplant. Die werd door de kinderen eind vorig jaar geoogst en de ouders werden uitgenodigd voor stamppot boerenkool. Dit jaar is er voor de van Royenschool witte kool gezaaid die wordt ingemaakt tot zuurkool. In december worden daar de ouders weer uitgenodigd om te komen eten.

In mei hebben de kinderen een bezoek gebracht aan het Drents Museum en het Drents Archief. Daar hebben ze geleerd over de Drentse cultuur en de voeding door de eeuwen heen binnen deze provincie. In Schoonoord wordt ook volop samengewerkt. Zo is in het Openlucht museum Ellert & Brammert een tuin met vergeten groenten aangelegd.

Het project draagt hiermee bij aan een gezonder Coevorden. Met dit programma wil de gemeente gezondheid en een gezonde leefstijl bevorderen.