De Klenckeloop in Oosterhesselen gaat voor de tiende keer van start

De Klenckeloop, een hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer in Oosterhesselen, wordt zaterdag 21 september 2019 voor de tiende keer georganiseerd.

Voor het eerst bedacht en georganiseerd in 2010 door Klaas Nienhuis, die nog steeds heel veel werk verzet voor de Klenckeloop. Met precies 159 deelnemers was de organisatie in 2010 heel tevreden. Gemiddeld doen er de laatste jaren zo’n 200 deelnemers mee en heeft de loop een goede naam opgebouwd.

De Klenckeloop staat bekend om het fraaie verkeersvrije parcours over vlak geasfalteerde wegen door het schitterende natuurgebied de Klencke. In 2014 was het evenement genomineerd als één van de drie best georganiseerde sportevenementen in de gemeente Coevorden. Er zijn zo’n 35 vrijwilligers nodig en die doen met precisie hun taken via een goed bijgehouden draaiboek.

De organiserende stichting hoopt nog jarenlang door te kunnen gaan met de loop, altijd op de derde zaterdag van de maand september. Wie dit jaar wil deelnemen kan zich tot 19 september inschrijven via www.inschrijven.nl. Op de wedstrijddag inschrijven vanaf 13:00 uur tot 30 minuten voor de start in de tent bij start op de hoek Edveensweg/Bergakkers. Start is om van beide afstanden is 14:15 uur.

Uitslagen op www.uitslagen.nl.