Loopgroep Coevorden wil jeugdatletiek op de kaart zetten: 'Jongeren hebben er recht op'

Coevorden - Jeugdatletiek staat bij Loopgroep Coevorden niet meer in de kinderschoenen, maar een volwaardig onderdeel van de club geworden.

Op drie verschillende niveaus krijgen ruim vijftig kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar wekelijks een uitdagend trainingsprogramma voorgeschoteld.

,,Loopgroep Coevorden gaat verder met wat vorig seizoen in gang is gezet en waarin we geloven”, vertelt bestuurslid Sebastiaan Pol. ,,Dankzij de jeugdatletiek worden kinderen in snel tempo motorisch vaardiger. Ze leren om samen te werken en ervaren vooral dat sporten leuk is. Jeugdatletiek is de broedkamer voor een leven lang sporten en dat willen we graag uitdragen.”

Van kogelstoten tot balwerpen

Samen met Henriët Pol, Linda Groeneveld, Kevin Brakels, Remko Boelhouwer en Theo Baks geeft Pol de trainingen aan drie verschillende teams. ,,De trainingsvormen zijn erg bewegingsrijk. Anders dan je zou vermoeden bij een loopgroep ligt het accent niet op hardlopen, maar vooral op hordelopen, springen en werpen. Denk dan aan polstokspringen, kogelstoten, speerwerpen, kogelslingeren, discuswerpen of balwerpen.”

Al deze onderdelen worden door Loopgroep Coevorden gecombineerd aangeboden. Pol licht het toe: ,,Wel wedstrijdgericht: dus met het doel steeds sneller, verder of hoger. Naast het feit dat de trainingen uitdagend zijn, bieden de trainingen vooral plezier.”

Trainingen bij De Nieuwe Veste

Elke donderdag wordt er getraind bij De Nieuwe Veste. De trainingen voor team 1 en 2 vinden plaats van 18.00 tot 19.00 uur. De training van team 3 is van 19.15 tot 20.15 uur. ,,We nemen dit seizoen onder meer deel aan regionale hardloopwedstrijden. Als de vereniging zich verder gaat ontwikkelen dan worden in de toekomst echte atletiekwedstrijden aan de wedstrijdkalender toegevoegd.”

‘Coevorder jeugd heeft er recht op’

Op dit moment onderzoekt de vereniging op welke wijze er atletiekfaciliteiten in Coevorden gerealiseerd kunnen worden. Pol: ,,Landelijke studies wijzen uit dat de bewegingsvaardigheden van jeugd snel afnemen. Juist met atletiek is zoveel winst te behalen: sociaal én motorisch. Met het geloof dat atletiek altijd de moeder der sporten blijft, zet de vereniging zich in voor atletiekfaciliteiten in Coevorden. Jongeren hebben er recht op.”