Wachtum heeft nieuw dorpsplein, maar het informatiebord is nog niet klaar

Wachtum - Het werk zit erop in Wachtum. Afgelopen zaterdag hebben inwoners de opening van hun nieuwe dorpsplein gevierd, terwijl ook het werk aan de riolering en het opnieuw bestraten is afgerond.

Alleen is het wachten nog op het nieuwe informatiebord. Na een korte toespraak van voorzitter Jaap Veen van Dorpsbelangen werd alleen de stellage voor het bord door gever Jan Rocks uit Oosterhesselen en Wachtumer Lambertus Meppelink onthuld.

Veel dorpsbewoners hadden gehoor gegeven aan de oproep van Dorpsbelangen om de nieuwe eigen dorpsvlag aan hun huis of boerderij te laten wapperen waardoor het dorp er feestelijk uitzag.

Interland tussen beide Wachtum-teams

Na de onthulling toog het gezelschap naar het voetbalveld om getuige te zijn van een heuse interlandwedstrijd. De plaatselijke FC Wachtum nam het op tegen het Duitse FC Wachtum. De afstand tussen Wachtum in Nederland en Wachtum in Duitsland is een kleine 80 kilometer en die werd zaterdagmiddag door een Duits voetbalteam met veel supporters overbrugd voor de vriendschappelijke voetbalwedstrijd.

De aftrap werd, na het spelen van beide volksliederen door muziekvereniging Ons Genoegen, verricht door Hugo Meppelink waarna de vriendschappelijke strijd kon beginnen. ‘Die Mannschaft’ kon op Nederlandse bodem revanche nemen voor de nederlaag van het Duitse elftal tegen Nederland in Hamburg. Tweemaal verliezen tegen Nederland zou teveel zijn voor de voetballers van het Duitse Wachtum en dat gebeurde ook niet. In Wachtum won het Duitse Wachtum met 2-4.