Germanicus sneuvelt in bekertoernooi; goede papieren voor CSVC en Protos

Germanicus sneuvelde zaterdagmiddag in de voorronde van het noordelijk districtsbekertoernooi. De Coevordenaren verloren op De Pampert met 0-2 van Vroomshoopse Boys.

In een levendige eerste helft werd er niet gescoord. Na rust werden de bezoekers uit Overijssel sterker en in de 55e minuut tekende Bram Hooijer, uit een voorzet van Juliën Derks, voor de openingstreffer. Na een uur spelen profiteerde Derks van een onachtzaamheid in de Coevorder verdediging en verdubbelde de marge. Vroomshoopse Boys kreeg nog kansen om de score op te voeren, maar het bleef uiteindelijk bij 0-2.

Dalen

Dalen verloor op ’t Grootveld met 0-2 van ASC ’62 uit Dafsen. De bezoekers hadden in de eerste helft een overwicht en de 0-1 was in lijn met de krachtsverhouding. Na rust waren de ploegen gelijkwaardig, maar Dalen kon niet meer het verschil maken. De ploeg van Michel Kerkdijk zal zaterdagmiddag met ruime cijfers van 2e klasser De Weide moeten winnen om zich voor de volgende bekerronde te plaatsen.

CSVC

CSVC heeft zaterdagmiddag op bezoek bij SV Mussel aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de eerste knock-outronde. De ploeg van Reinoud Haak versloeg het taaie NWVV met 2-1. Lange ging de formatie uit Nieuw-Weerdinge met 0-1 aan de leiding door een treffer van Marko Mihalji, maar in de tweede helft trok CSVC door treffers van Bram Maes en Wesley Schutten de overwinning over de streep.

Sweel

Sweel en sc Angelslo hebben zaterdagmiddag in de tweede bekerwedstrijd de punten gedeeld: 1 -1. Bij rust was er nog niet gescoord. In de tweede helft opende Richard Speelman de score, maar de Emmenaren kwamen alsnog langszij. In diezelfde poule had Raptim geen problemen met Erica’86. Het werd 1-9 voor de formatie van Jan Wielink. Zondagmiddag valt de beslissing. Dan speelt Sweel op ‘t Alterbarg tegen Raptim. Sweel moet winnen om door te bekeren, voor Raptim volstaat een remise.

VCG

VCG en NKVV werden beide in de voorronde uitgeschakeld. NKVV verloor op eigen veld met 1-6 van Staphorst 2 en VCG kon het op sportpark De Heidepol in Geesbrug niet bolwerken tegen Veenhuizen: 2-3.

Protos

Protos had zondagmiddag in Steenwijksmoer geen problemen met DOS ’63 uit Linde. Het werd 5-0 voor de mannen van Roeland Kwint. Voor rust nam Protos door goals van Bram Mittendorff, Bas Grobbe en Robin Soppe een 3-0 voorsprong. Na bijna een uur spelen zette Bas Grobbe met zijn tweede treffer de 4-0 op het scorebord. Pal voor tijd bepaalde Stef Smits de eindstand op 5-0. Protos heeft komende zondag in en tegen Zandpol aan een gelijkspel voldoende om zich voor de knock-outronde te plaatsen.

KSC

KSC kwam zondagmiddag niet in actie. Tegenstander EEC heeft zich teruggetrokken uit het bekertoernooi. De ploeg uit Schoonoord speelt zondag het beslissend duel tegen de kersverse 3e klasser HOC uit Odoorn. De winnaar van dit duel bekert verder.

Sleen

Na het 5-0 verlies tegen promovendus Pesse moest Sleen op eigen veld opnieuw een domper incasseren. Het verloor met 0-1 van het naar de 5e klasse gedegradeerde Witteveense Boys ’87. De ploeg van Richard Nieborg kwam via Dennis van der Berg op 0-1. De tweede helft beperkten de bezoekers zich tot verdedigen. Sleen had op basis van de 2e helft zeker een punt verdiend, maar het grote euvel bleek het scorend vermogen.

VIOS (O)

VIOS (O) won het uitduel tegen IJhorst met 2-5. De ploeg van Alex Padding stond al na amper tien minuten op 0-1 door een goal van Geert Sieders. Nog binnen het halfuur verdubbelde Gijs Loof, na een knappe steekpass van Jesper Mug, de marge. Rafael van Beek profiteerde in de 33e minuut van geklungel in de verdediging van IJhorst : 0-3. Na rust deed de ploeg uit Overijssel nog wel iets terug, maar Teus van de Mel en Wout van Arkel bouwden de score uit naar 1-5. Het slotakkoord was voor IJhorst: 2-5. VIOS (O) speelt zondag het laatste bekerduel in Schoonebeek tegen SVV ’04.