Coevorden maakt korte metten met foutgeparkeerde fietsen bij station

Coevorden - Eigenaren van fietsen die vanaf volgende week bij het treinstation in Coevorden niet in de bestemde rekken staan geparkeerd riskeren een rekening van 30 euro en een retourtje Emmen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Coevorden gaan namelijk scherp controleren op geparkeerde tweewielers. Vlak voor de zomer telde de gemeente dagelijks tientallen foutgeparkeerde fietsen.

,,Reizigers blijven hun fietsen naast de stalling parkeren, ondanks de vernieuwde fietsenstalling die vorig jaar november is geopend”, zegt een gemeentewoordvoerder. ,,Dat levert niet hinder voor anderen op, maar ook een rommelig aanzicht.”

Opruimactie mocht niet baten

Een maand na de opening van de fietsenstalling bleek dat vele reizigers hun fietsen fout parkeerden. Daarom deelde de gemeente waarschuwingen uit. ,,Maar die blijken niet te helpen, daarom worden nu maatregelen genomen.”

Ook borden en een opruimactie mochten niet baten, evenals een nieuwe waarschuwingsronde afgelopen mei.

Fietsen die vanaf volgende week buiten de rekken staan, worden zondre pardon door Ben Kwijt uit Emmen meegenomen. Een fiets daar ophalen en meenemen kost 30 euro.