Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Werk weer gestart in Wildlands

De vakanties zijn voorbij en dus gaat Wildlands weer hard aan de slag om het park nog mooier te maken. Er staan weer diverse plannen in de ‘startblokken’. Zo wordt er op dit moment al hard gewerkt in de Bavianenarena.

Daar wordt een extra steiger geplaatst. Niet voor de bouwvakkers, maar juist voor onze mantelbavianen! Deze nieuwe steiger biedt de bavianen niet alleen meer klim- en klautermogelijkheden. Het is daarnaast een extra plaats om zich even (op hoogte) te onttrekken aan de alledaagse drukte van het bavianenleven.

Ook in Nortica zijn we nog niet klaar. Na de afronding van fase 1 (aanleg van de doorsteek het Meridianenpad tussen Serenga en Nortica, het nieuwe pinguinverblijf en de aanpassingen in het ijsberenverblijf) gaat op korte termijn ook fase 2 van start. In het voormalige Depot Nova Zembla (een souvenirwinkel) komen diverse zeeaquaria. Vanaf dit najaar kun je er straks oog in oog staan met hondshaaien, roggen, krabben en andere soorten zeevissen. Ook zal hier een vergaderzaal gecreeerd worden voor de zakelijke markt. De winkel zelf is op dit moment al gesloten.

De attractie Terra Explorer krijgt ook een nieuwe bestemming en is al de hele zomer definitief gesloten voor onze gasten. Komende weken wordt hard gewerkt aan de realisatie van de Walvis Experience. Hier kun je in het najaar meer te weten komen over de goedmoedige reuzen van de oceanen en het effect van geluidsvervuiling op deze dieren. Deze Experience is gebaseerd op een huidig onderzoek van The Norwegian Polar Institute. Dit onderzoek wordt gesteund door het Wildlands Natuur en Educatie Fonds.