Germanicus Coevorden verliest bekerouverture; Protos schiet met scherp

Germanicus kon het zondagmiddag in de bekerouverture tegen Barbaros niet bolwerken. De ploeg van André Mulder leed tegen de 2e klasser uit Hengelo een terechte 2-1 nederlaag. Bij rust was de stand nog in evenwicht: 1-1.

Barbaros opende de score, maar uit een benutte strafschop trok Marco Cremer de stand al snel weer gelijk. Na rust nam de thuisploeg een voorsprong en kreeg het een aantal doelrijpe kansen om de score uit te breiden. Het bleef uiteindelijk bij 2-1.

DSC ’65 - Protos 1-6

Protos had in Dalerveen weinig moeite met DSC ’65: de 1-6 zege sprak boekdelen. De formatie uit Steenwijksmoer kwam al binnen 18 seconden op 0-1 door een goal van Michel Overweg. Na een kwartier spelen verdubbelde Bram van der Veen de marge. Vanaf elf meter bracht Sander Schiphorst Haalweide drie minuten later de achterstand terug tot 1-2, maar pal voor rust zorgde Hessel Doek voor een veiliger marge: 1-3. In het tweede bedrijf bleef Protos veruit de betere ploeg. Door goals van Bram van der Veen, Michel Overweg en Bas Grobbe werd het uiteindelijk 1-6.

VIOS (O) – Wacker 1-2

VIOS (O) verloor op eigen veld met 1-2 van het eveneens in de 4e klasse spelend Wacker. De bezoekers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong. Vlak voor rust profiteerde Rafael van Beek van een fout van de keeper van Wacker en zette de gelijkmaker op het bord. In de tweede helft trok de formatie uit De Wijk alsnog aan het langste eind.

KSC – LEO (Loon) 2-0

Een jeugdig KSC boekte tegen 3e klasser LEO (Loon) een verdienstelijke 2-0 overwinning. Voor rust werd er niet gescoord, maar in het tweede bedrijf maakte de ploeg uit Schoonoord door twee goals van Jelger Schepers het verschil.