'Met Ganzenfestival willen we Coevorden nieuw leven inblazen'

Coevorden – Dalen heeft zijn Pearl Village en Steenwijksmoer staat dankzij Dwarspop altijd vrolijk op zijn kop. Maar hoe staat het eigenlijk met de stad Coevorden zelf?

De vestigstad kent momenteel geen fatsoenlijk muziekfestival van naam. Johan Velzing, Dévin Redmeijer en Dino Skopljak vinden dat eigenlijk niet kunnen. Het drietal lanceert daarom op vrijdag 13 september het gloednieuwe Ganzenfestival op de Weeshuisweide in hartje Coevorden. Met onder meer de Snollebollekes, Tabitha en André Hazeszanger Martijn Fischer gaat het dak er straks af.

Velzing, uitbater van Stadscafé Rembrandt aan de Bentheimerstraat en Party Palace New York in Nieuw-Amsterdam, liep al vijf jaar rond met het idee voor een muziekfestival van formaat. ,,Door omstandigheden ben ik er echt nooit aan toegekomen om het goed op poten te zetten. Maar dit jaar besloot ik er voor te gaan.” Hij vond twee medestanders in dj’s Redmeijer en Skopljak. Over de naam hoefden ze niet lang na te denken. ,, Zeg je Coevorden, dan denk je ganzen. Ganzenmarkt, Ganzen Geesje”, lacht Skopljak. “Het kon gewoon niet anders.”

Meedeinen

De line up vroeg echter meer denkwerk. De drie wensten een programma neer te zetten die zowel jong als oud aanspreekt. Festivalsensatie De Snollebollekes kon daarom natuurlijk niet ontbreken. Zangeres Tabitha met hits zoals Hij Is Van Mij en Is Dit Over, een samenwerking met Ronnie Flex, moet de jeugd aanspreken. Martijn Fischer bekend van de musical Hij Gelooft In Mij en de film Bloed Zweet En Tranen, die beiden draaiden om het leven van André Hazes, de oudere bezoeker een kans geeft om mee te deinen met de klassiekers van de Nederlandse zanger. Bombarie, Nafthaly Ramona dj Dévin en het Foute Uur van Q-Music maken het programma compleet.

Hoog inzetten

De drie hopen met hun initiatief echt een gat te vullen in het in hun ogen ‘festivalarme’ Coevorden. ,,In het verleden is wel eens wat geprobeerd door anderen, maar niets kwam echt goed van de grond”, aldus Velzing. Het Ganzenfestival moet het tij keren. De heren bieden maar liefst 4000 tickets aan. De kaartverkoop laat zien dat het met de belangstelling wel goed zit, stellen ze tevreden vast. Skopljak: ,,We zetten hoog in, maar we weten wat we doen.”

Met het Ganzenfestival willen de drie Coevorden nog sterker op de kaart zetten, besluiten ze. Velzing: ,, We hopen met het Ganzenfestival nieuw leven te blazen in deze vestingstad. En als het aanslaat, staan we er volgend jaar natuurlijk weer.”

Meer info en tickets: www.ganzenfestival.nl.