Maatschappelijk Welzijn Coevorden geeft vervolg aan vrijwilligerscampagne

Coevorden - Bas doet het elke week. Kim doet het drie keer per week. Geert doet het zes keer per maand.

Vorig jaar ging het Steunpunt Vrijwilligerswerk Coevorden met deze prikkelende affiches de boer op. Doel was om verenigingen en andere organisaties te laten zien dat het steunpunt kan helpen bij het werven en behouden van vrijwilligers. Er werd daarmee ingespeeld op het tekort aan vrijwilligers bij veel verenigingen en stichtingen in de gemeente Coevorden.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. Met vrijwilligers komen veel mooie dingen tot stand. Maar hoe houd je als vereniging of stichting voldoende vrijwilligers of hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Nieuwe bestuursleden, medewerkers in de sportkantine, organisatoren van activiteiten, noem het maar op. Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom biedt het Steunpunt Vrijwilligerswerk na de zomervakantie de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ gratis aan.

Verschillende organisaties uit de gemeente Coevorden namen deel aan de succesvolle cursus die in samenwerking met SportDrenthe werd opgezet. Het vervolg op de campagne start op donderdag 12 september. De avond begint om 19.30 uur bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden aan de Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden. Is je interesse gewekt en heb je op 12 september ruimte in je agenda? Geef je dan op via steunpuntvrijwilligerswerk@mwcoevorden.nl of via 085- 2735256.