KSC trots op nieuwe pannakooi in Schoonoord

Schoonoord - Voetbalvereniging KSC timmert aan de weg. Bij de Kiel Schoonoord Combinatie wordt op zondag 25 augustus de nieuwe pannakooi officieel geopend om 13.45 uur. De vuurdoop is het startsein van de familiedag, die een traditie moet gaan worden aan de Sportparklaan. Tijdens de familiedag wordt een zeskamp gehouden en slotstuk is een barbecue.

De fraaie pannakooi is te vinden naast het hoofdveld en kwam er niet zonder slag of stoot, weet Hillie Stanneveld maar al te goed. De 35-jarige Schoonoordse zet zich met hart en ziel in voor de activiteitencommissie van de jeugdafdeling van KSC. Vier jaar lang hield de commissie allerlei acties om geld te verzamelen voor de komst van de zo gewenste kooi, die nu al voorziet in een behoefte.

Zo werden bijvoorbeeld violen en pepernoten verkocht in het reuzendorp Schoonoord en vonden verlotingen plaats tijdens thuisduels van het vlaggenschip, dat in de zondag vierde klasse speelt. Stanneveld meldt trots dat de opbrengsten van de acties een aanzienlijk deel - 8.000 euro - van het benodigde bedrag voor de komst van de pannakooi dekken. Het restant van 15.000 euro werd verzameld met hulp van een subsidie uit het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden en een bijdrage uit het stimuleringsfonds van de Rabobank.

Netwerk

Tijdens het gesprek met Stanneveld in de opgeknapte kantine van KSC schuift ook oud-clubvoorzitter Jan Knol (59) aan. Met hulp van zijn netwerk werden de genoemde fondsen met succes aangeboord. De oud-speler van KSC benadrukt dat de pannakooi niet alleen voor jeugdige voetballers van de club bestemd is, maar voor alle jeugd uit Schoonoord en omstreken. ,,En laten we vooral onze vrijwilligers niet vergeten”, zegt Knol terwijl de regen gestaag neerdaalt op het biljartlaken van de pannakooi. ,,De inbreng van deze club mensen is erg groot geweest. We hebben daardoor veel geld kunnen besparen.”

KSC is oprecht blij met de centraal gelegen pannakooi, die een sociaal-maatschappelijke functie heeft. ,,De kooi is elke dag open voor de jeugd”, weet Knol. ,,Er lopen bijna altijd vrijwilligers rond en natuurlijk hopen we op nieuwe aanwas bij de jeugd van onze club.”

Stanneveld is op haar beurt nimmer bang geweest dat de pannakooi er niet zou gaan komen. ,,Onze vereniging is hecht en mensen staan achter acties als zij weten waarvoor wij het doen.”