Protos grijpt naast eindzege Prent Dorpentoernooi

Hollandscheveld/Steenwijksmoer - Debutant vv Protos uit Steenwijksmoer greep zaterdag naast de eindzege van het Prent Dorpentoernooi. Op het hoofdveld van vv Hollandscheveld was eersteklasser Noordscheschut in de regen duidelijk een maatje te groot voor de derdeklasser: 6-1.

Sportief gezien werd Noordscheschut dit jaar de terechte kampioen, al liet nieuwkomer Protos zich direct gelden door de finale te halen.

De winnaar van de eerste editie Noordscheschut was ongeslagen doorgedrongen tot de eindstrijd. Het verschil in klasse liet zich zaterdag ook in de eindstrijd zien. Protos had met een vrij jong team moeite om het soms snelle spel van Noordscheschut bij te houden. De ploeg uit het kerkdorp scoorde nog wel één keer, maar ‘Schut’ wist vrij eenvoudig de tweede titel binnen te halen.

HODO uit Hollandscheveld werd achtste, SV Pesse zevende, Tiendeveen zesde, Hollandscheveld vijfde, SCN uit Nieuwlande vierde en SC Elim derde.

Jeugdlid van vv Protos Lars Smidt won de finale van de penaltybokaal. Hij ontving uit handen van commissielid Klaas Veldhuis de trofee en een wedstrijdbal.