IJshoeve Bosman stopt met boerenmarkt

De Krim - 'We hebben er absoluut geen genoeg van, maar het valt allemaal moeilijk te combineren. Het wordt teveel en we willen het niet halfgebakken doen.' Met onder andere die woorden licht Erna Bosman van IJshoeve Bosman het besluit toe om dit jaar voor de laatste keer boerenmarkt bij de IJshoeve te houden.

De twintigste en laatste editie van de boerenmarkt is op woensdag 21 augustus.

De Sjompiesingers

De boerenmarkt bij IJshoeve Bosman aan de Posthoornweg 38 mag zich al negentien jaar verheugen op grote publieke belangstelling. Van heinde en ver stromen inwoners en vakantiegangers toe om een kijkje te nemen op het boerenbedrijf, te genieten van streekproducten, muziek en wat dies meer zij. 'Omdat het op 21 augustus de laatste keer is, maken wij er samen met shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen een waar feestje van,' zegt Erna.

Voor de boerenmarkt staan een veertigtal stands opgesteld in en om de boerderij. Er staan boeren en tuinders die hun producten verkopen zoals boerenkaas, meel, groente, worst, honing, fruit en natuurlijk de bosvrouwtjes producten van Hoeve Bosman zoals ijs, kaas en advocaat.  Naast de boerenproducten zijn er ook decoratieve en creatieve stands met producten als  boerenplanten en huis en tuin decoraties. Dit alles met een knipoog naar het platteland.Kinderen kunnen  zich uitleven op het springkussen, knuffelen in de knuffelhoek met konijnen en cavia’s, geschminkt worden en een eigen springtouw draaien. Er kan door jong en oud genoten worden van een huifkartocht.

Demonstraties

Dierenartsen praktijk Slagharen zal er zijn om alles te vertellen over de koe en haar gezondheid. En de voerleverancier CAV Den Ham van Bosman staat op de boerenmarkt met een stand om het publiek alles te vertellen over de voeding van de koe. Ook zijn er demonstraties paling- en zalmroken en zullen onder andere de touwslager en klompenmaker hun ambacht demonstreren. 

Fiets- en wandelroute

De boerenmarkt op 21 augustus begint om 11.00 uur. Wie de omgeving van De Krim wil ontdekken kan meedoen aan een mooie fiets-of wandeltocht. Vanaf 10.00 uur kunnen geïnteresseerden een gratis fiets of wandelroute ophalen bij de koffiestand op de markt.