Kunst voor baanderdeuren en in boerenschuren: de 24e kunstmarkt van Wezup komt eraan

Wezup - Voor de 24e maal is Wezup deze zomer het toneel van de kunstmarkt. Voor baanderdeuren en in boerenschuren, tuinen en weilanden staan zondag 11 augustus de uiteenlopende creaties van ruim zeventig kunstenaars uitgestald.

Op de verschillende locaties rond de brink en het Westeinde zijn schilderijen en tekeningen, kunstnijverheid, objecten van glas, metaal en keramiek, sieraden en zelf ontworpen kleding tentoongesteld, waarbij een aantal makers uitleg geeft aan bezoekers.

De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur; toegang en parkeren is gratis.

Mary Noordman

De eerste Kunstmarkt Wezup vond plaats in 1996. Initiatiefnemer Mary Noordman ging destijds van start met een beperkt aantal kunstenaars in de boomgaard van haar boerderij. In de boerderij had zij ook een atelierwinkel, waar ze lokale kunst en kunstnijverheidsproducten verkocht.

Noorman heeft de organisatie na 23 edities overgedragen aan een groep dorpsbewoners. Zij vormen de Stichting Kunstmarkt Wezup en worden bijgestaan door vrijwilligers van de lokale ijsvereniging De Boertip. Bij haar afscheid bood Mary het dorp een bankje aan, dat in de speeltuin naast hotel Hegen in het dorp staat.