Slener volleybalsters Manon Torenbeek en Lisa Zijnge winnen zilver in Kroatië

Sleen - Manon Torenbeek en Lisa Zijnge uit Sleen hebben afgelopen week met het Toptalent Volleybalteam Groningen (TVG) in het Kroatische Pula zilver gewonnen tijdens Global Challenge 2019.

Op het vooraanstaand internationaal toernooi voor de leeftijdscategorieën onder 18 en onder 23 kwamen teams uit alle delen van de wereld on actie.

Het Toptalentteam Groningen wist de poulewedstrijden tegen BIP Chicago (2-1), Slovenië (2-1) en de Faroe Islands (3-0) in winst om te zetten. In de kwartfinale was de ploeg van Manon Torenbeek en Lisa Zijnge met 3-0 ook te sterk voor BIP South East (USA).

‘Leerzame ervaring’

In de halve finale werd ook de Hongaarse Jeugdselectie met 3-1 verslagen, maar in de finale bleek het Italiaanse Ancona met 3-0 een maatje te groot. ,,Al met al was het een hele leerzame ervaring om in dit sterk internationaal deelnemersveld te mogen spelen”, blikt de 17-jarige aanvoerster Torenbeek terug op het toernooi.

Beste speelster van het team

De beloftevolle volleybalster uit Sleen, die komend seizoen de overstap naar de kersverse Topdivisionist Sudosa-Desto maakt, werd ook tot beste speelster van het team uitgeroepen. Lisa Zijnge speelt in Dames 1 van Hake Tjoba uit Klazienaveen.