FC Emmen wint laatste oefenduel met speels gemak: 3-0 zege op OFI Kreta

Emmen - FC Emmen heeft donderdag zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. De eredivisionist was op De Oude Meerdijk te sterk voor OFI Kreta (3-0).

Michael de Leeuw zette Emmen halverwege de eerste helft op 1-0 tegen de nummer dertien van de Griekse competitie. De aanvallende middenvelder maakte zich meester van de rebound na een gestopte knal van Marko Kolar.

Jafar Arias nam luttele minuten later het tweede doelpunt voor zijn rekening, toen hij een hoekschop van Nikolai Laursen keurig met het hoofd in het Griekse doel verlengde.

Droge knal

Kolar was na rust met een droge knal in de verre hoek de maker van de derde Drentse treffer. Doelman Dennis Telgenkamp, die Matthias Hamrol (gebroken neus) al dan niet noodgedwongen afloste, kon zich daarna nog onderscheiden met enkele reddingen.

Bij Emmen ontbraken de nog niet fitte aanvoerder Anco Jansen, Matthias Hamrol, Tom Hiariej en Shani Tarashaj. Michael Chacon maakte op De Oude Meerdijk wel zijn rentree. De middenvelder werd gewisseld na de eerste helft.

Buijs en Poldervaart aandachtige toeschouwers

FC Groningen-trainer Danny Buijs en zijn assistent Adrie Poldervaart waren aandachtige toeschouwers in Emmen. De twee noordelijke clubs treffen elkaar in hun eerste competitiewedstrijd op zaterdag 3 augustus.