FC Emmen klopt Go Ahead Eagles in Terwolde

Emmen - FC Emmen heeft dinsdagavond in een oefenduel gewonnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Dick Lukkien was in Terwolde met 3-2 de sterkste.

Emmen nam al vroeg de leiding tegen de eerstedivisionist, waar Alexander Bannink (ex-Emmen) op een basisplaats kon rekenen. Nicolai Laursen was al binnen vijf minuten trefzeker, nadat hij vanaf rechts naar binnen trok en met links afrondde.

Daarna had de ploeg van trainer Dick Lukkien het lastig. Go Ahead kwam na een dik kwartier op gelijke hoogte via Richard van der Venne en kreeg daarna kans op kans. Terwijl doelman Matthias Hamrol de Drenten op de been hield, was het Michael de Leeuw die Emmen voor rust toch weer op voorsprong zette (2-1).

Acht spelers naar de kant

Lukkien wisselde voor de tweede helft acht van zijn spelers met het oog op het volgende oefenduel, donderdag tegen OFI Kreta. Alleen doelman Hamrol, Filip Ugrinic en Robbert de Vos bleven na rust staan. Henk Bos was al voor de pauze in het veld gekomen voor Lorenzo Burnet.

Martijn Berden hielp Go Ahead kort na rust met een rake kopbal weer langszij (2-2). Toch was het Emmen dat de zege zou pakken in Terwolde, vlakbij Deventer. Verdediger Leon Sopic kopte twintig minuten voor tijd raak uit een op maat gesneden vrije trap van Freddy Quispel. 

Doelman Hamrol valt geblesseerd uit

Doelman Dennis Telgenkamp maakte in de slotfase ook nog minuten, nadat Hamrol was uitgevallen. De Duitser blesseerde zich op het moment dat hij een tweede treffer van Berden in de weg stond. 

Basisopstelling FC Emmen: Hamrol; Bijl, Veendorp, Bakker en Burnet; Laursen, De Vos, De Leeuw, Ugrinic en Beste; Kolar.