Afgeleid door navigatiesysteem: straf voor aanrijden motorrijder in Zwartemeer

Geesbrug / Zwartemeer - Een 32-jarige automobilist uit Geesbrug is veroordeeld voor het aanrijden van een motorrijder in Zwartemeer. Het slachtoffer raakte ernstig gewond.

Het Openbaar Ministerie (OM) had negentig uur werkstraf en een half jaar rijontzegging geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Volgens het OM heeft de man onvoorzichtig gereden en had hij gedronken, maar niet meer dan toegestaan. De rechtbank vindt dat onvoorzichtig rijgedrag niet bewezen is. Volgens de rechtbank was de man afgeleid door zijn navigatiesysteem en heeft hij in een moment van onoplettendheid het verkeer in gevaar gebracht.

Geldboete

De rechtbank stelt vast dat de automobilist zich verantwoordelijk voelt voor het ongeval en dat hij contact heeft opgenomen met het slachtoffer. De motorrijder raakte gewond aan zijn arm en been en heeft bijna 1,5 jaar moeten revalideren. ,,Met medewerking van de verdachte is een schadevergoeding geregeld via de verzekering."

De automobilist uit Geesbrug is veroordeeld tot een geldboete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden.