Weijdepop en Pearl Village in Dalen trekken duizenden bezoekers

Dalen - De organisatie van Weijdepop en het Pearl Village Festival kan niet anders dan tevreden zijn. Het werd een weekend vol feest, muziek, dansen en chillen.

Weijdepop vierde de eerste lustrumeditie, terwijl Pearl Village al vier jaar meedraait. Het complete festival maakt jaarlijks een groei door. Ditmaal waren er maar liefst meer dan 25 dj’s en tien bands, die optraden op drie podia.

De Knapschuur

Het nieuwe podium De Knapschuur bleek een voltreffer, daar was met name hardstyle te horen. Op de mainstage traden allerlei muzikanten op, het vijfjarig bestaan van Weijdepop werd gevierd met The Night Flight.

‘Sunday Funday’

Na al het muzikale ‘geweld’ lieten Bigband Coevorden, De Breibergers en De Sjompiesingers een heel ander geluid horen. Ook dat viel overigens in de smaak. In De Huiskamer van Weijdepop lieten vooral regionale artiesten horen wat zij in huis hebben.

Tot slot was er de ‘Sunday Funday’, die voor een groot deel in het teken stond van chillen, maar ook toen werd nog volop geluisterd naar en gedanst op muziek. Rond negen uur begonnen de laatste optredens, waarmee deze editie van het festival een feit is.

Summer Night op de woensdagavonden

Pearl Village houdt het niet alleen bij het festival. Na iedere zomeravondmarkt in Dalen is er een Summer Night in café D’Aolle Bakkerij in Dalen. Vanaf 22.00 uur worden discohits, urban, house, Nederlandstalig en hardstyle gedraaid. Lars Evers is op woensdag 24 juli de dj.