Vrouw (65) uit Emmen opgepakt voor windmolenterreur

Emmen - De politie heeft een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden voor windterreur. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het opmaken en versturen van dreigbrieven aan ondernemers en bestuurders die betrokken waren of zijn bij de aanleg van windmolenparken.

De politie doorzocht dinsdag de woning van de vrouw in Emmen. De vrouw heeft zich op verzoek van de politie woensdagmorgen gemeld op het bureau. ,,Zij is toen direct aangehouden'', aldus een woordvoerder.

Het onderzoek naar de bedreigingen rondom de aanleg van windmolenparken is nog niet afgerond.

Nog twee mensen vast

Er zitten nog twee mensen vast die verdacht worden van betrokkenheid bij de windmolenterreur.

Vorige maand zijn Jan Nieboer (61) van actiegroep Platform Storm uit 2e Exloërmond en voormalige woordvoerder van Groningse anti-windmolenactivisten Jan H. (58) uit Meeden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het versturen van dreigbrieven en asbestdumpingen.

De twee mannen zitten sindsdien bijna een maand in voorarrest. Bij hun aanhouding kondigden politie en het Openbaar Ministerie aan dat meer arrestaties niet worden uitgesloten.

Derde man vrijgelaten

De 50-jarige Johnny Rasters uit Nieuw-Buinen werd op dezelfde dag als Nieboer en H. opgepakt. De eigenaar van een drukkerij in Stadskanaal zou dreigbrieven hebben gedrukt. De man is na drie dagen vrijgelaten. Hij ontkent elke betrokkenheid.