Politie houdt oplichtster (30) uit Emmen aan die nepwoning aan 20 mensen in Eindhoven verhuurde

De vrouw die mogelijk tientallen mensen in Eindhoven oplichtte, door een huis dat niet van haar was te ‘verhuren’, zit vast. Ze komt uit Emmen, is 30 jaar oud en meldde zichzelf dinsdagnacht rond één uur op het politiebureau in Eindhoven. De gedupeerden waren van plan de vrouw, die mogelijk op het punt stond naar Curaçao te vertrekken, op te wachten op Schiphol.

De politie was sinds dinsdag op zoek naar de vrouw en bracht onder andere een bezoek aan haar woning in Emmen. Maar daar was ze niet, volgens een woordvoerder van de politie: ,,Verder kregen we signalen dat ze naar het buitenland wilde vertrekken. Daarop hebben we contact gezocht met de Koninklijke Marechaussee. Dus ze stond gesignaleerd. Als zij het vliegtuig zou pakken, zou ze er tussenuit zijn gevist. Ik vermoed dat ze wel de druk heeft gevoeld van dat ze werd gezocht.''

Helemaal niet te huur

De 30-jarige vrouw lichtte mogelijk dik twintig mensen op in Eindhoven. Zij dachten zondag de sleutel krijgen van een huurwoning die de vrouw via Marktplaats aanbood. Het appartement in de Kraijenhoffstraat, in de Woenselse wijk Limbeek, bleek echter helemaal niet te huur.

De woningzoekenden, waaronder gezinnen met jonge kinderen, bleken te zijn opgelicht. De vrouw deed zich voor als eigenaresse van de woning en verhuurde die aan verschillende mensen. Maar nog voor de sleuteloverdracht ging ze er vandoor met de door de gedupeerden betaalde voorschotten.

1500 euro

Bijna elke gedupeerde betaalde 1500 euro (850 euro borg en 650 euro voor de eerste maand huur). Nog diezelfde zondag stapten verschillende mensen naar de politie. In totaal kwamen er dik twintig aangiftes binnen. Maar de schade bij gedupeerden is soms groter dan de spoorloze 1.500 euro. Sommige mensen dreigen op straat te komen, omdat ze de huur van hun oude woning al hebben opgezegd.

Gedupeerde Nikki Posthumus reageert verheugd op de aanhouding: ,,Geweldig is dit nieuws. Ik ben echt heel blij.'' Posthumus had dinsdag nog contact met mensen uit de directe omgeving van de verdachte: ,,Blijkbaar stond ze op het punt om naar Curaçao af te reizen. Daarop hebben we alle vluchten opgezocht, eentje vertrok woensdag om 11.00 uur. We waren van plan om met een paar mensen naar Schiphol af te reizen om op haar te wachten bij de gate. Maar dat is dus niet meer nodig.''