FC Groningen en FC Emmen spelen gelijk in oefenduel in Rolde

Emmen / Rolde - FC Groningen en FC Emmen hebben dinsdag gelijk tred gehouden in een oefenduel. De eredivisionisten hielden elkaar in Rolde voor zo’n 3000 nieuwsgierige fans op 2-2.

Michael de Leeuw hielp Emmen vijf minuten voor rust aan de leiding. De routinier verschalkte Groningen-doelman Jan Hoekstra met een fraaie lob (0-1), nadat Deyo Zeefuik de fout was ingegaan.

Gabriel Gudmundsson nam even na de pauze de gelijkmaker voor zijn rekening. De Zweed schoot raak op aangeven van Romano Postema. Groningen drong daarna aan en kreeg via Sam Schreck (voorlangs) en Django Warmerdam (paal) kansen op de 2-1.

Ko Itakura kopt raak

Waar Kaj Sierhuis en Ritsu Doan daarna nog op doelman Dennis Telgenkamp stuitten, was Ko Itakura tien minuten voor tijd wel trefzeker. De Japanner kopte raak uit een hoekschop van Ajdin Hrustic. Emmen, dat na rust duidelijk de mindere was, kwam in de slotfase toch nog op gelijke hoogte. Verdediger Leon Sopic was de maker van de 2-2. Emmen begon in Rolde in de sterkst mogelijke opstelling. Aanvoerder Anco Jansen, middenvelder Michael Chacon en nieuweling Shani Tarashaj ontbraken nog wel.

Opwarmertje voor eredivisiestart

Danny Buijs gaf bij Groningen juist veel van zijn spelers rust. Charlison Benschop maakte in Rolde zijn eerste minuten. De spits werd na een half uur afgelost door Romano Postema. Het noordelijke onderonsje was alvast een opwarmertje voor de eredivisiestart. FC Emmen en FC Groningen treffen elkaar op 3 augustus in de eerste speelronde op De Oude Meerdijk.