Lee Towers helpt Johan Derksen bij tweede benefietconcert

Regio - Ook het tweede concert dat Johan Derksen organiseert voor zijn zieke chauffeur Aleksandra Plug, beter bekend als blueszangeres AJ Plug, heeft een datum en plaats.

In Katwijk wordt op 22 augustus Benefiet met The Sixties Originals gehouden, een avondvullend programma. In zalencentrum Tripodia is Lee Towers een van de acts.

De avond wordt verder opgeluisterd door The Clarks, Frans Krassenburg (Golden Earrings), Roel Spanjers (Normaal), Michel van Dijk (Alquin), Rudy Bennett (The Motions) en Theo van Es (The Shoes).

Aleksandra Jolanda Plug, als blueszangeres bekend als AJ Plug, is ernstig ziek. Zij was afgelopen voetbalseizoen de vaste chauffeur van Derksen bij Talpa, zong in de studio bij Veronica Inside en trad op tijdens zijn bluestour Johan Derksen keeps the Blues Alive. Enkele weken geleden werd bij haar slokdarmkanker geconstateerd.

Nu zij een intensieve behandeling nodig heeft en voor langere tijd uitgeschakeld is, ontbreken de inkomsten. Derksen kwam in actie en organiseerde een benefietconcert in De Bonte Wever, een zalencomplex in Assen. Die avond, met optredens van de Erwin Java Band en Danny Vera, staat op 10 augustus gepland.

Riskant

Het lot van Plug en haar man Klaas Kuijt, die ook in de band speelt en ook kampt met gezondheidsklachten, gaat Derksen aan het hart. ,,Klaas staat voor een riskante operatie. Hij heeft suikerziekte, kan vijftig procent zien en tobt ook met zijn nieren. Ze treffen het niet”, stelde Derksen die noodgedwongen de rollen van chauffeur omdraaide. Nu rijdt hij, afwisselend met zijn vrouw Isabelle, Aleksandra Plug drie tot vier keer per week naar het ziekenhuis in Groningen.

Derksen liet meteen weten dat er na Assen nog een concert zou komen, in Katwijk waar de zangeres vandaan komt. Die komt er nu op 22 augustus.