Doorzoeking huis Emmen in verband met onderzoek bedreigingen ondernemers windmolenparken

De politie doet dinsdagochtend onderzoek in een woning in Emmen in het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar de bedreigingen van ondernemers die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Details over de doorzoeking van het huis en over mogelijke verdenkingen tegen de bewoners heeft de politie nog niet gegeven. Vorige maand zijn Jan Nieboer (61) van actiegroep Platform Storm uit 2e Exloërmond en voormalige woordvoerder van Groningse anti-windmolenactivisten Jan H. (58) uit Meeden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het versturen van dreigbrieven en asbestdumpingen.

Zij zitten sinds bijna een maand in voorarrest. Bij hun aanhouding kondigden politie en het Openbaar Ministerie aan dat meer arrestaties niet worden uitgesloten. Over de doorzoeking in de Emmen meldt de politie vooralsnog uitsluitend: ,,Dit maakt deel uit van ons onderzoek naar de bedreigingen richting ondernemers en bestuurders die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken."