55e expositie Zweeler Palet draait om houtkunst en linodrukwerk

Zweeloo - Het Zweeler Palet houdt van 19 juli tot en met 18 augustus in het kerkje van Zweeloo voor de 55e keer een expositie. Dit keer is er houtkunst te zien van Albert Jan Rouwkema uit Hoogezand en linodrukwerk van Hans Eikelboom uit Emmen.

Albert Jan Rouwkema

Vanaf zijn jeugd heeft Albert Jan Rouwkema al een sterke affiniteit met hout en leerde hij op jonge leeftijd houtdraaien. Nu zijn de gedraaide vormen vaak een onderdeel van de objecten en beelden die hij maakt. Hout boeit Rouwkema door de structuren, de prachtige vergroeiingen, de regelmaat in de jaarringen en de woestheid in de wratten. In 2006 won de Groninger bij in een mondiale competitie in Engeland zilver bij de professionals.

Hans Eikelboom

De voorliefde voor lino snijden van Hans Eikelboom vindt zijn oorsprong tijdens zijn jeugdjaren. De onderwerpen die de Emmenaar kiest zijn voornamelijk onopvallend en alledaags van aard. Hij ziet ze om zich heen en kiest ze zorgvuldig uit, onder meer op hun ritmische mogelijkheden.

Voor Hans is het nabootsen van de realiteit geen streven. Een eigen invulling geven aan wat je waar neemt is hem meer waard. De voorstellingen blijven wel herkenbaar.

Opening expositie

De opening van de expositie vindt vrijdag 19 juli plaats om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom op de openingsavond én op de overige dagen van deze expositie. Openingstijden: woensdag -, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.