Eerste ArcheoHotspot van Noord-Nederland geopend in Coevorden

Coevorden - In Coevorden is zondagavond een ArcheoHotspot geopend, een plek waar bezoekers op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met archeologie.

De hotspot is ondergebracht in een gratis toegankelijk cultuurhistorisch paviljoen dat drie jaar op de Weeshuisweide blijft staan. De naam van het paviljoen, Het geschiedt, werd zondag onthuld door bedenker Krijn Platvoet en wethouder Jan Zwiers.

In het paviljoen, medemogelijk gemaakt door het Stedelijk Museum Coevorden, is tevens een kleine tentoonstellingsruimte ingericht met voorwerpen die vertellen over de geschiedenis van Coevorden.

Een initiatief van het Allard Pierson Museum

De hotspot, een initiatief van het Allard Pierson Museum in Amsterdam, maakt deel uit van een netwerk met dertien vergelijkbare punten. Die van Coevorden is de eerste in Noord-Nederland.

De opening en onthulling van de naam ging gepaard met een ontvangst door de Schutterij van Koeverden en een kostuumshow over duizend jaar mode aan de hand van beroemdheden uit de geschiedens van Coevorden door Stichting Oud-Oranje.