FOTO's: Leerlingen Willem Alexanderschool en touwtrekkers De Roppers trekken met elkaar op

Dalerpeel - Al een tijdje liep touwtrekvereniging De Roppers uit Dalerpeel, die onlangs haar 40-jarig bestaan vierde, met het idee om iets te doen met leerlingen van de plaatselijke Willem Alexanderschool. Dat gebeurde uiteindelijk donderdagochtend, als onderdeel van de laatste schoolweek.

Alle klassen werkten met de touwtrekvereniging een toernooi af. ,,Allereerst kregen de kinderen uitleg waarom de kleding, en met name het schoeisel, bij het touwtrekken zo belangrijk is”, zegt woordvoerder Klaas Veldhuis. ,,Ook het magnesiumpoeder was aan de kinderen wel toevertrouwd, net als een warming-up.”

'Stoere namen'

Ook in de teamnamen leefden de klassen zich uit. ,,De Krachtige Leeuwen, de Sterke Ridders en de Dalerpeelse Olifanten waren slechts enkele stoere namen die zij hadden bedacht. Tijdens de laatste ronde ontmoetten de juffen van de school de teamleiders en daarvoor stonden de leerlingen langs de kant om hen aan te moedigen.”

Na de wedstrijd volgde een gezonde lunch in de kantine. ,,De punten waren bij elkaar opgeteld en Roppers-leidsman Roel Benjamins haalde elk team naar voren, waarna de teamcaptain een prachtige beker mocht uitzoeken.”

Bijna 200 foto's van het touwtrektoernooi staan op de Facebook-pagina van Dalerpeel: