Kunstmanifestatie Into Nature strijkt volgend jaar neer in het Bargerveen en Rensenpark

Weiteveen / Emmen - Het Bargerveen tussen Zwartemeer en Weiteveen en het Rensenpark in Emmen vormen in 2020 het decor voor de tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie Into Nature. Bezoekers kunnen dan van 27 juni tot en met 13 september wandelend en fietsend het werk van tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland bekijken.

Artistiek leider Hans den Hartog Jager zegt gegrepen te zijn door het gebied. ,,Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én staat er bol van de energie."

Vandaar ook de keuze van het thema van de derde Into Nature: 'New energy'. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. ,,Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars."

Rensenpark

Het blijft niet bij het Bargerveen, want ook op nog geen 15 kilometer afstand in het Emmer Rensenpark gaat van alles gebeuren. Den Hartog Jager: ,,Dat is een broeinest van nieuwe culturele initiatieven."

Ook wordt aandacht gegeven aan bestaande kunstwerken in de omgeving, zoals Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. ,,Verscholen parels in het Drentse landschap worden zo weer zichtbaar gemaakt."

Initiatiefnemers zijn Drents Museum, Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Kunst in Kolderveen (KiK). Zij maken binnenkort bekend welke kunstenaars meedoen.