Kinderen genieten van FunRun

Coevorden - Als alternatief voor de afgelaste Grachtenloop van Loopgroep Codac vanwege de hitte hield Loopgroep Coevorden zondagochtend een zogenoemde FunRun in het stadspark. De kinderen van deze hardloopgroep hadden getraind voor de Grachtenloop en waren erg teleurgesteld.

,,We zijn niet alleen een enthousiaste, maar ook creatieve hardloopgroep. We willen met een FunRun de hardlopers op hun wenken bedienen", zei bestuurslid Sebastiaan Pol een paar dagen geleden. "Wij zien het als een training, waaraan meer mensen kunnen deelnemen dan alleen onze leden." Hij noemt het overigens een verstandig besluit van de organisatie om de Coevorder Grachtenloop te annuleren. ,,Een hardloopevenement in wedstrijdverband organiseren op het heetst van de dag - door de warme binnenstad - is inderdaad niet verstandig.", aldus Pol.

Eerst kwam de jeugd tot 8 jaar in actie om half tien. Deze kinderen liepen 1 kilometer. Daarna liep de jeugd tot en met 12 jaar 1,5 kilometer, gevolgd door de volwassenen. Die legden een afstand van 5 kilometer af, zowel hardlopend als wandelend. Tot slot was er een gezamenlijke brunch in het park. Vooral bij de kinderen viel de funrun in de smaak, zij hadden immers volop getraind.

Overigens was het geen wedstrijd, wel was er tijdwaarneming zodat deelnemers hun prestaties konden zien.