Cultuurhistorisch paviljoen in Coevorden opent zondag, maar wat wordt de naam?

Coevorden - De bouw van het tijdelijke cultuurhistorisch paviljoen op de Weeshuisweide in Coevorden is in volle gang. De opening én de onthulling van de naam van het pand vindt komende zondag 14 juli plaats.

Kunstenaar Michel Velt maakte het ontwerp, waarna kunstenaar Tom Dijkstra aan de slag ging met de uitvoering. Het Stedelijk Museum Coevorden gaf vanuit de projectgroep Weeshuisweide verder vorm en inhoud aan het pand.

Wat biedt het paviljoen?

Doel is om bezoekers op een laagdrempelige manier met archeologie en de geschiedenis van Coevorden in contact te laten komen. Het paviljoen is dan ook gratis toegankelijk en zal op vaste tijden geopend zijn. Behalve een tentoonstellingsruimte in de vorm van een BELEEFdepot komt in het paviljoen een ArcheoHotspot.

Wat zijn ArcheoHotspots?

ArcheoHotspots, een initiatief van het Allard Pierson Museum, zijn plekken waar je zelf kennis kan maken met archeologie. Je kan er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of meehelpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput.

Schutterij van Koeverden

De buitenste torens van het paviljoen worden ook benut. Schutterij van Koeverden gaat één van de torens als uitvalsbasis gebruiken om informatie te geven en voor educatieve doeleinden. In de andere toren kunnen kinderen zich verkleden als ridder of jonkvrouw en voor het kasteel of het paviljoen op de foto.

De naam van het paviljoen wordt 14 juli om 19.00 uur onthuld door wethouder Jan Zwiers. Dat doet hij samen met degene die de naam heeft bedacht.

Het gratis toegankelijke paviljoen blijft ongeveer drie jaar op de Weeshuisweide staan.