FOTO's: Vonktoernooi in Coevorden: een 'vriendenuitje' met ruim 500 volleyballers

Bij de 35e editie van het Arjen Vonk Volleybaltoernooi kwamen vrijdagavond op sportpark Klinkenvlier in Coevorden ruim 500 volleyballers in actie.

Gerrit Plas is al vanaf de start bij het toernooi betrokken. Hij loopt met een tevreden blik langs de velden, waar in totaal 78 teams om de hoogste eer strijden. ,,Er heerst weer mooi sfeertje", zegt Plas, die het toernooi jaarlijks met een trouwe groep vrijwilligers organiseert.

Het Vonktoernooi is een recreatief toernooi voor buurten, bedrijven, instellingen en families, maar ook sportverenigingen en vriendenteams zijn van de partij. ,,Het is dus een heel gevarieerd gezelschap. Er wordt uiteraard om de winst gespeeld, maar het is toch vooral de gemoedelijkheid waar het bij het Arjen Vonk Volleybaltoernooi allemaal om draait."

Dit zijn de winnaars

Bij de dames won het team van TipPo en Jolpo entertainment. Fysiotherapie / Manuele therapie Vuuregge werd tweede, Kapsalon Conny derde en Tennismaatjes vierde.

Bij de heren pakte het team van de familie Wachtmeester het goud, gevolgd door GTV Emmen, COA Hoogeveen1 en Forcys.

Vlug en Lenig werd eerste bij de gemengde teams, De Benjamins werd tweede, Wemeijer Zand & Grind handel derde en Vriend BV vierde.