Zomers weertje eindigt morgen met onweer

Regio - Liefhebbers van zeer warm weer hebben ook morgen, woensdag, geluk. Met 25-29 graden is het zomers warm. Maar, zoals we gewend zijn van een Nederlandse zomer, duurt het warme weer niet lang. Morgenmiddag ontstaan stevige onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten.

Donderdag is het met 20-22 graden alweer een stuk koeler.

Vandaag, dinsdag, was het regionaal al 25-29 graden. Omdat er nauwelijks wind stond, was het voor het gevoel zeer warm.

Fikse onweersbuien

Komende nacht voelt zwoel aan en is minimaal 17-19 graden. Morgen, woensdag, zal het broeierig warm worden. In de ochtend zijn er zonnige perioden en trekken vanuit het zuidwesten wolkenvelden en enkele buien over het land. Hierbij gaat het nog niet om hevige buien. Aanvankelijk is de kans op onweer klein, maar naarmate de buien naar het noordoosten trekken worden deze krachtiger en kan het ook onweren. De temperatuur loopt snel op en rond 11:00 uur is het 22 graden in het westen tot 26 in het oosten.

Woensdagmiddag ontstaan flinke stapelwolken en deze groeien uit tot stevige onweersbuien. De felste buien zijn voor de tweede helft van de middag en de eerste helft van de avond. Bij buien is kans op hagel en zware windstoten tot 90 km/uur. Plaatselijk valt veel regen in korte tijd en is kans op wateroverlast.

Het is drukkend warm met een middagtemperatuur van 28-29 graden. De luchtvochtigheid is hoog met 50-65%. Hierdoor is het voor het gevoel onaangenaam en benauwd.

Donderdag aanzienlijk frisser

Wie niet van de warmte houdt kan vanaf donderdag van een aantal koele dagen genieten. De maxima komen op normale waarden uit van 19-22 graden. Vooral donderdag is kans op een enkele bui, maar daarna blijft het droog. In het weekend wordt het opnieuw warmer. Maandag kan het alweer 30 graden worden.

Bron: Weeronline