Rockband Heftig: 'We zijn steeds strakker gaan spelen'

Coevorden - De band Heftig bestaat al enkele jaren en timmert stevig aan de weg. Inmiddels is het nieuwe album ‘Bad Luck’ uitgekomen.

Over het geheel genomen gaat het om punkrock met een vleugje metal, maar Heftig speelt ook heel andere nummers.

„Van Taylor Swift tot Motörhead en zelfs van The Venga Boys tot Abba als daarom wordt gevraagd.” De setlist bestaat nu uit zo’n 65 nummers. De bandleden vertellen graag over hun activiteiten in hun repetitieruimte aan de Bruchterweg in Hardenberg.

„Het gaat hartstikke goed”, vertelt Maikel Diek uit Hardenberg, „We zijn nu bezig met de Let’s Go And Drink Tour. We treden nog wel op in de regio, maar we reizen het hele land door, van Limburg tot Friesland.” Een videoclip is net afgelopen week opgenomen, die hopelijk in augustus op de markt wordt gebracht. Na de optredens zijn demo’s van het nieuwe album te koop. Werk staat op Spotify en deels op YouTube.

De bandleden zijn het erover eens: „We zijn enorm gegroeid. We zijn steeds strakker gaan spelen.” Heftig bestaat naast Maikel uit Jorick Benjamins uit Dalerpeel en Justin de Lange en Sven Jansen uit Coevorden. De band stond in februari in het voorprogramma van Mooi Wark in Het Podium in Hoogeveen. „Het was supergaaf”, vertellen de muzikanten.

Op het album staan alleen eigen nummers. Sven nam het grootste deel voor zijn rekening, Justin schreef de titeltrack. Sven: „De anderen schrijven ook wel en leggen dat dan bij mij neer. Ik kijk dan wat ik ermee kan doen. Met z’n vieren heb je nu eenmaal meer inspiratie dan alleen.” Maikel lacht: „Ik had een nogal heftig nummer geschreven, Sven heeft er vervolgens een heel vrolijk liedje van gemaakt.” De presentatie van het album laat nog even op zich wachten: die is op 16 november in Hardenberg. Heftig speelt de komende tijd in onder meer Lutten, Slagharen, het Duitse Meppen en Steenwijksmoer.

Meer informatie: www.facebook.com/Heftigband.