FOTO’s: Noord-Nederland ziet Duitsers strafschoppen beter nemen

Emmen - Het grensoverschrijdende voetbalfeest werd zaterdag gewonnen door Noord-Duitsland. In het Emmer stadion De Oude Meerdijk waren de oosterburen na strafschoppen te sterk voor Oranje. Na de reguliere speeltijd stond het 3-3.

De semi-interland stond voor het eerst sinds 1960 (!) op het programma. Saillant detail is dat het ook destijds 3-3 werd, maar dan wel in Groningen. De speciale voetbalwedstrijd op het kunstgras van FC Emmen werd zaterdag gespeeld door voetballers uit de hogere regionen van het amateurvoetbal. Bondscoach Ron Jans en zijn assistenten Wilco Niemer en Paul Weerman zagen Noord-Duitsland in de eerste helft twee keer scoren.

Noord-Nederland moest na de rust aan de bak en dat gebeurde. Met goed voetbal brachten Jermain Wobbes (van Alcides uit Meppel) en Anjo Willems - hij speelt bij VKW in Westerbork - de score in balans. Wobbes zette Noord-Nederland ook op voorsprong en dit betekende dat Oranje drie keer had gescoord binnen vijftien minuten, maar Noord-Duitsland kwam negen minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte: 3-3. De Duitsers misten in de laatste minuut nog een grote kans op de zege. De noodzakelijke strafschoppenserie werd dus gewonnen door de gasten, die volgend jaar op eigen grondgebied de klassieker spelen.

Ron Jans zag dat Noord-Nederland ook in de eerste helft kansen kreeg, maar Noord-Duitsland bleek effectiever in Emmen. Jans genoot van het goede voetbal van Noord-Nederland in de tweede helft. „Toch sneu dat we uiteindelijk met strafschoppen verliezen, maar het is een genot om coach van dit team te zijn. Deze semi-interland is een stimulans voor het amateurvoetbal.”