Cursisten Yvonne Brill presenteren hun eigen boek

Aalden - Vijf cursisten van Yvonne Brill ontvingen zondagmiddag in de bibliotheek van Aalden hun eigen boek. Dat was het resultaat van de workshop 'Creatief schrijven en tekenen', verzorgd door kinderboekenschrijfster en illustrator Yvonne Brill.

De cursisten schoven twintiglessen lang bij Yvonne Brill thuis aan de keukentafel aan om de fijne kneepjes van het schrijven en illustreren onder de knie te krijgen. De lessen bestonden uit een uur illustreren en anderhalf uur schrijven, zo konden de cursisten zich de diverse teken- en schrijftechnieken eigen maken. Het resultaat werd zondagmiddag in de bibliotheek in MFC De Aelder Meent gepresenteerd. Vier cursisten namen al voor de tweede keer deel aan de cursus en eentje begon in oktober als nieuweling aan de cursus. Yvonne stond de cursisten met raad en daad terzijde bij het schrijven van het verhaal en het ontwikkelen van een eigen stijl en heeft genoten van het enthousiasme en de leergierigheid van de cursisten. Ontspanning en plezier zijn volgens Yvonne belangrijke ingrediënten en dat resulteerde voor de cursisten in een mooi eigen gedrukt boek.

Yvonne Brill begon haar carrière eind jaren zestig bij uitgeverij Van Gorcum en heeft onlangs haar 150ste boek 'De cirkel is rond' bij dezelfde uitgever uitgegeven. De cirkel is rond bevat diverse verhalen met de geliefde karakters die in de boeken van Yvonne Brill tot leven komen en is voor alle leeftijden. Het prachtige boek met schitterende illustraties is bij de boekhandel verkrijgbaar. Nationale bekendheid kreeg Yvonne met haar boeken over het paardenmeisje Bianca. Het 65ste deel uit die serie Bianca rolt maart 2020 van de drukpersen.