Makers boek Dalerveen houden inloopbijeenkomst

Dalerveen - Er wordt hard gewerkt aan een boek over Dalerveen. In verband hiermee houdt de werkgroep, die bezig is met het boek, op zondag 23 juni van 14.00 tot 16.00 uur een inloopbijeenkomst in dorpshuis De Boerhoorn.

Wie informatie, foto’s, verhalen, anekdotes of andere wetenswaardigheden heeft, is van harte welkom.

Mensen uit de Middenbuurt in het dorp begonnen in 2016 met het verzamelen van informatie, verhalen en anekdotes. Inmiddels zijn er mensen uit de twee andere buurtverenigingen van Dalerveen aangesloten bij het initiatief. De werkgroep bestaat uit Anna Wiers en Rensje Plantinga uit de Middenbuurt, Tanja Mulder en Jolanda Meppelink uit De Haar en John Ettekoven en Gerco Otten uit Het Zuidveld.

Er is al veel informatie beschikbaar. Of het nu gaat om de oude zuivelfabriek die ooit het centrum van bedrijvigheid vormde in het dorp, de geschiedenis van de dorpsschool of het verenigingsleven: vele onderwerpen zijn zeer de moeite waard om in een compleet naslagwerk beschreven te worden. Er zijn reeds vele verhalen en foto’s en er zijn gesprekken gevoerd met inwoners.

De nadruk ligt op de naoorlogse geschiedenis van het dorp, zodat het lezen van het boek voor veel (ex)dorpsgenoten en andere geïnteresseerden een feest van herkenning en ontdekking zal worden.

Meer informatie: boekdalerveen@gmail.com of Anna Wiers 06-38726115 en Rensje Plantinga 06-81783656. Ook staat informatie op Facebook.