FOTO's: Kinderen genieten van buitenspeeldag

Coevorden / regio - Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag.

Alle scholen van Fiers in de gemeente Coevorden deden mee: De Schutse (Aalden), Paul Krugerschool, Mijndert van der Thijnenschool, Dr. Picardtschool (Coevorden, Willem Alexanderschool (Dalerpeel), De Wegwijzer (Geesbrug), CBS De Kiel, De Slagkrooie (Schoonoord) en De Fontein (Sleen).

Buitenspelen is noodzakelijk om het kinderbrein te verrijken en spelen is dé manier waarop kinderen dat kunnen doen. Het lijkt vanzelfsprekend, niets is echter minder waar. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling.

TV-zender op zwart

Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen. Tv-zender Nickelodeon zette het beeld op zwart om kinderen nog meer aan te moedigen achter het (tv-)scherm vandaan te komen en naar buiten te gaan.

Ook op alle Fiers scholen werd hier aandacht aan besteed. Buitenspelen is tijdens de Buitenspeeldag allesbehalve saai en onveilig. Alle Fiersscholen organiseerden activiteiten zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd konden spelen. Tijdens dit buitenspelen stond jongleren centraal, alle kinderen kregen een jongleersetje.