Dansers In2dance genieten tijdens EK in Bottrop

Coevorden - Dansers van In2dance uit Coevorden hebben afgelopen zondag en maandag tijdens het Elite Cheerleading championship (EK) in attractiepark Movie Park Germany drie bekers in de wacht gesleept.

Showteam 5, Facing Fears deed voor het eerst mee in de categorie senior Jazz. In een categorie van 10 dansgroepen gingen drie door naar de finale op maandag. Facing Fears pakte de zesde plek, inclusief nuttige feedback van de jury die onder de indruk was van de intensiteit van de dans, dansers en de liften.

In de hiphop categorie stonden zondag vier teams op het podium. No Name en Wanted deden mee in de Junioren. Wanted werd vijfde en No Name vierde, terwijl het team op een haar na (0.06 punten) de finale miste. Beide teams behaalden een beker. Chaos werd zevende.

In de Seniorendeed UDF mee en pakte de tiende plek. "We hadden gehoopt op meer, dus op naar 2020, nieuwe kansen", zeggen Helga en Judith Veenstra.

2tough2beat

Zondagavond werd overnacht in de gymzaal van de Nieuwe Veste, waarna maandag alle teams opnieuw naar Movie Park Germany vertrokken. Na het bezoeken van attracties gingen zij 2tough2beat aanmoedigen, dat in de peewee categorie (kids) aantrad. In totaal deden vijf teams mee, ook uit Duitsland en Rusland. Het jonge team behaalde de tweede plek en tevens goed voor een erehaag van hun clubgenoten.