Lieke Nooijen (17) wil pieken op Nederlandse kampioenschappen

Coevorden - Het zijn belangrijke weken voor Lieke Nooijen. De 17-jarige wielrenster uit Coevorden is op dit moment druk in voorbereiding op het NK Tijdrijden en het Nederlands kampioenschap wegwielrennen.

Op 19 juni wacht dichtbij huis in Emmen de eerste krachtproef bij het NK Tijdrijden. Drie dagen later staat in het Brabantse Dongen het NK wegwielrennen op het programma. "Op dit moment staat alles in het teken van deze belangrijke nationale wedstrijden. Ik wil dan echt pieken." Dat de goede vorm er is bewees Lieke Nooijen op pinkstermaandag. Ze pakte in Wijster - op de Col du Vam - de gouden medaille tijdens de districtskampioenschappen voor de drie noordelijke provincies.

Ambitie

Lieke Nooijen maakte vorig najaar de overstap van WSW Emmen naar WV Schijndel. De Brabantse wielerclub straalt ambitie uit en dat past bij de beloftevolle renster. "Ik maak onderdeel uit van de junior-vrouwen van WV Schijndel. We nemen dit seizoen onder meer deel aan de clubcompetitie voor vrouwen. Verder staan alle Nederlandse wedstrijden en de UCI Nation Cup op het programma. Ik wil voor mezelf kansen creëren en me verder ontwikkelen. De begeleiding van de formatie van Angelo van Melis en de faciliteiten zijn prima", zegt de eerstejaars studente van het Johan Cruijff College in Groningen.

Prima voorseizoen

Lieke Nooijen kende tot dusverre een prima voorseizoen. Ze pakte begin april de zilveren medaille bij de Omloop Noordwest Overijssel. Tijdens de Healthy Ageing Tour werd ze vijfde in het eindklassement en op 22 april stond de renster van WV Schijndel in het Noord-Brabantse Berghem bij D’n Bergse Wielerronde op de hoogste trede van het erepodium.

Opnieuw sleutelbeenbreuk

Eind april finishte ze bij de EPZ Omloop Borsele als twaalfde. Tijdens de laatste etappe, 200 meter voor de eindstreep in Borsele, brak Lieke haar sleutelbeen. Het was een herhaling van vorig jaar, toen ze in de aanloop naar het NK bij een valpartij ook al haar sleutelbeen brak. "Het herstel is gelukkig erg snel gegaan. Ik ben weer volop aan het trainen en heb mijn vizier nu helemaal gericht op de komende Nederlandse kampioenschappen."