Midge Ure en Paul Carrack hoogtepunten op tweede dag Hello Festival

Emmen - Ook op de tweede dag van het Hello Festival viel er voor muziekliefhebbers veel te genieten. Er waren optredens van onder meer Van Dik Hout, Miss Montreal, The Kik, Wulf, Golden Earring en Keane. Hoogtepunten waren de shows van Midge Ure en Paul Carrack.

In tegenstelling tot zaterdag, toen de harde wind en fikse regenbuien een flinke stempel op het grote muziekevenement aan de Grote Rietplas drukten, was het zondag zonnig en dus schitterend festivalweer. Op de Zebrastage viel het optreden van Bowie Collective goed in de smaak bij het publiek. De David Bowie-tributeband bracht klassiekers als 'Fashion', 'Heroes' en 'Under Pressure'.

Daarna begon Paul Carrack aan zijn optreden op de mainstage. De Engelse singer/songwriter, die in 2011 ook al te gast was in Emmen, was uitstekend op dreef. Zijn relaxte muziek paste prima bij het zonnige weer. Carrack, die met vele grote artiesten heeft samengewerkt, zoals Sting, Rod Stewart, Madness, John Hiatt, The Pretenders en zelfs Marco Borsato, speelde eigen nummers als 'When you walk in the room'. Daarnaast bracht hij songs van bands, waarvan hij lid is geweest, zoals 'Tempted' (Squeeze), 'How long' (Ace) en 'The living years' (Mike and the Mechanics). Vreemd genoeg werden hits als 'Don't shed a tear' en 'I need you' overgeslagen.

Midge Ure

Op de No Limit-stage stond het optreden van Midge Ure geprogrammeerd. De Schotse muzikant was niet naar Emmen gekomen om even plichtmatig zijn nummers af te spelen. Ure had er echt zin in en zette een fantastische show neer. Hij speelde zijn grootste solohit 'If I was' en veel Ultravox-songs, zoals 'Love's great adventure', 'All stood still' en natuurlijk 'Dancing with tears in my eyes'. Bloedstollend was de uitvoering van de grootste Ultravox-hit 'Vienna'. Maar het meest verrassend was 'Fade to grey', oorspronkelijk van de formatie Visage uit 1980, Ure speelt op het nummer mee en heeft het geproduceerd. Klein minpuntje: de Ultravox-song 'Same Old Story' stond niet op de setlist. Desondanks is het concert van Midge Ure het beste optreden wat tot nu toe ooit op het Hello Festival te zien is geweest!

Little Steven and the Disciples of Soul gaf een onderhoudend optreden op de mainstage. De 68-jarige Steven van Zandt kan terugkijken op een lange carriere in de muziek. Zo was hij lang geleden gitarist in de E Street Band van Bruce Springsteen en in de loop van de jaren betrokken bij talloze soloprojecten en samenwerkingsverbanden. Zijn bekendste hit 'Bitter Fruit' kwam ook voorbij aan de Grote Rietplas.

Golden Earring heeft in Emmen nog altijd veel fans, zo bleek zondagavond maar weer eens. Het veld voor de No Limit-stage stond stampvol tijdens het optreden van de Haagse band, die in 2016 ook al aan de Grote Rietplas te zien was. Van nummers als 'Radar Love', 'Twilight Zone' en 'Going to the run' kon het publiek maar niet genoeg krijgen.

Keane

Keane sloot het festival af. De Engelse band was zondag voor het eerst in zes jaar weer in Nederland te zien. Dat de formatie met frontman Tom Chaplin hier veel fans heeft, bleek al ruim een uur van tevoren. Terwijl Golden Earring even verderop zijn grootste hits speelde, hadden de fans van Keane zich al vlak voor het podium genesteld om zeker te zijn van topplek tijdens het optreden.

De liefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn in de show, want de Chaplin en zijn mannen waren op dreef. Hoogtepunten waren de hits 'Is it any wonder?' en 'Spiralling'. Maar ook successen als 'Somewhere only we know', 'This is the last time', 'Everybody changing', 'Bedshaped' en 'Crystal ball' werden niet vergeten. Mash-up-partyband Daredevils sloot het Hello Festival flitsend af met een set vol classics en actuele hits. 

Kijk voor meer informatie over het Hello Festival op www.dvhn.nl/hello