Sleen, Dalen en Coevorden zorgen voor mooie ontvangst van teams Roparun

Sleen / Dalen / Coevorden – Drie mooie doorkomstplaatsen in de gemeente Coevorden. Dat was vandaag, eerste pinksterdag, het geval bij de Roparun, die door Sleen, Dalen en Coevorden voerde.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

Sleen4life uit Sleen en De Turfrunners uit Dalen/Coevorden startten zaterdag met zo’n honderd teams vanuit Hamburg. Na de doorkomst in de gemeente Coevorden is de finish op maandag 10 juni in Rotterdam.

College

Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden en burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen wachtten op de gemeentegrens op het team De Turfrunners uit Dalen/Coevorden. Inmiddels waren de wethouders Joop Brink, Jeroen Huizing en Jan Zwiers in Diphoorn om het team van Sleen4life naar Sleen te begeleiden. Zo kon de burgemeester van Emmen eens kijken welke warme ontvangst de team in zijn buurgemeente krijgen.

Sleen

Sleen zorgde wederom voor een mooi programma vol muziek en sportiviteit. Het was gezellig op het terras bij MFC De Brink en het publiek was enthousiast. Alle teams werden uitbundig begroet, maar de ontvangst van Sleen4life was overweldigend. Kort erna kwam het team De Turfrunners door.

Na vertrek van het team gingen de festiviteiten in Sleen door. ‘s Morgens waren er al clinics, ‘s Middags stonden optredens, een veiling en verloting op het programma.

Dalen

De teams zetten via Holsloot koers naar Dalen, waar ook een enthousiaste menigte hen stond op te wachten. De teams gingen eerst door woonwijkcentrum Selkersgoorn en bij museummolen Jan Pol werd iedereen op de hoogte gehouden van de doorkomst van de teams. De route ging door de molen en op het Doe-Plein bij de school waren activiteiten als een warenmarkt, optredens en ontvangst door Miss Summer Demi Nijkamp. De sportievelingen kregen een wensbloem, die zij -voorzien van een bericht- kon achterlaten tijdens hun route door de kerk. In de kerk waren optredens van diverse solisten en groepen. Het Coevorder college en Van Oosterhout bleven de teams nog steeds trouw.

Coevorden

In Coevorden was de eerste ontvangst bij zorgcentrum Aleida Kramer, via George Vancouverbrug gingen de teams door Het Arsenaal en over de Markt. Bij Het Arsenaal waren de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en de Mini-Mister Ganzenhoeder aanwezig. Zij werden geïnterviewd door de mensen van Roparun. De resultaten zijn te zien op YouTube. Op de Markt was de gehele middag livemuziek en was gezorgd voor een verloting, workshops voor kinderen en schminken door TipPo en Jolpo Entertainment. De entree tot Stedelijk Museum Coevorden was deze middag gratis. Gezien het mooie weer zaten de terrassen vol. De wethouders Brink en Huizing fietsten vervolgens mee tot Coevorden.

Meer informatie staat op de website van de Roparun. Sleen4life en De Turfrunners houden iedereen ook op de hoogte.