Lenny Kravitz speelt dampende show op Hello Festival

Emmen - Het Hello Festival aan de Grote Rietplas in Emmen werd zaterdag geteisterd door harde wind en fikse regenbuien. Desondanks viel er op de eerste dag voor het publiek op muzikaal gebied gelukkig genoeg te genieten. Hoogtepunt was het optreden van Lenny Kravitz, die een dampende show speelde.

Bezoekers konden naast Lenny Kravitz genieten van optredens van onder andere Navarone, Blof, Joris Linssen & Caramba, Moonkings, Gavin James, Razz, Kraantje Pappie en Daniel Lohues. Laatstgenoemde was voor het eerst te gast op het Hello Festival. En het werd een echte thuiswedstrijd voor de muzikant uit Erica. Lohues zette een zeer energiek optreden op de mainstage neer. Hoogtepunten waren onder meer het nummer 'Prachtig mooie dag', 'Hier kom ik weg' en de Skik-songs 't Giet zoas 't giet' en natuurlijk 'Op fietse', dat door het publiek woord voor woord werd meegezongen.

Meteen daarna verscheen Milow op de No Limit-stage. De Belgische singer-songwriter, die in het echt Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck heet, begon met zijn grootste hit 'You don't know'. En hiermee had hij meteen het Emmer publiek voor zich gewonnen. Milow gaf een verrassende show aan de Grote Rietplas, met behoorlijk wat electronica in zijn muziek. En met veel vuurwerk en confetti aan het einde werd het een optreden om nooit te vergeten.

Lenny Kravitz weet wel hoe je het publiek voor je moet winnen. De Amerikaanse zanger/gitarist, die in 1989 in Nederland doorbrak met zijn debuutsingle 'Let love rule', stelde de bezoekers bepaald niet teleur. Hij bracht een spetterende show met bijna al zijn hits, zoals naast het al genoemde 'Let love rule', 'It ain't over till it's over' en 'Are you gonna go my way'. Het was een zeer geslaagde afsluiting van de eerste dag.

Zondag staan er aan de Grote Rietplas optredens op het programma van onder meer Midge Ure, Miss Montreal, Paul Carrack, Little Steven, Van Dik Hout, Golden Earring, The Kik en Lil' Kleine. Het Hello Festival wordt afgesloten met een concert van de Engelse band Keane.

Kijk voor meer informatie over het Hello Festival op www.dvhn.nl/hello