Amerikaans bedrijf neemt Intergas over

Coevorden - Intergas gaat deel uitmaken van de Global Water Division van Rheem. Het Amerikaanse bedrijf breidt zijn portfolio met ketel- en boilerproducten voor zowel de particuliere als de commerciële markt uit, evenals het marktaandeel in Europa en de rest van de wereld.

Intergas, opgericht in 1939, is een vooraanstaande producent van hoogrendementsketels en boilers voor de particuliere markt. Intergas staat bekend om het gebruik van geavanceerde technologieën voor zijn producten en is in Nederland marktleider op het gebied van gasgestookte cv-ketels. Daarnaast heeft het bedrijf snelgroeiende dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. Onlangs werd de bedrijfsoppervlakte verdubbeld aan de Europark Allee.

Rheem is het enige Noord-Amerikaanse bedrijf dat zowel producten op het gebied van verwarming, koeling, waterverwarming en verwarming van zwembaden en spa’s als verwarmings -en koelingsproducten voor commerciële toepassingen levert. Momenteel is Rheem in Amerika de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming. Het hoofdkantoor staat in Atlanta, Georgia.

Met de overname van Intergas beschikt Rheem over een topmerk in de Europese markt voor verwarming en warm water, de op een na grootste markt ter wereld.

Intergas gaat deel uitmaken van de Global Water Division van Rheem en wordt een volledige dochteronderneming van Paloma Rheem Global, Inc. Het hoofdkantoor van Intergas blijft gevestigd in Coevorden, Intergas zal zijn activiteiten in Europa blijven voortzetten onder de naam Intergas.