VCG verliest en blijft vijfdeklasser

Roodeschool / Geesbrug - VCG is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om zich voor de finale van de nacompetitie te plaatsen. De ploeg van trainer-coach Berry Beuker verloor in Roodeschool met 4-1 van Corenos. Bij rust was de stand nog in evenwicht met 1-1.

Behoudens het eerste kwartier waren de Noord-Groningers, herkanser uit de 4e klasse D, de bovenliggende partij. Corenos kwam in de 25e minuut op voorsprong. Marcel Dijkstra rondde een voorzet van Jordan Muller op fraaie wijze af.

Op slag van rust kwamen de bezoekers uit Geesbrug op gelijke hoogte. Mark Brinks werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de door scheidsrechter Hofman terecht toegekende strafschop werd door Levi Dekker onberispelijk binnengeschoten: 1-1. Aaldert Duinkerken (Corenos) en Dinand Post (VCG) stonden toen al buiten de lijnen. Na een opstootje werden de beide spelers met een rode kaart uit het veld gezonden.

In de tweede helft maakte Corenos het verschil. De ploeg Marco Pesiwarissa kwam via twee doelpunten van Jordan Knot (afstandsschot en strafschop) al snel op 3-1. In de 70e minuut viel de definitieve beslissing: Lars Baar liet de prima keepende Danny Benjamins kansloos en zette de 4-1 eindstand op het scorebord.

Door het verlies blijft VCG 5e klasser en Corenos speelt komende zaterdag tegen GEO de finale voor een plaats in de 4e klasse.