Tijmen Venhorst: ‘Drie keer scheepsrecht voor Dalen’

Dalen - Het is voor het derde achtereenvolgende seizoen dat Dalen de kans krijgt om via de nacompetitie naar de 2e klasse te promoveren. Aan de vorige twee confrontaties tegen Forward en Emmeloord hielden de Dalenaren geen goed gevoel over. Aanvoerder Tijmen Venhorst hoopt dat op tweede pinksterdag drie keer scheepsrecht is tegen FC Ter Apel ’96.

,,Ik heb een goed gevoel, want ik denk dat deze talentvolle, goede groep nu wel in staat is om een allesbeslissende wedstrijd naar zijn hand te zetten." De 31-jarge Dalenaar is de slijtageslag van afgelopen zondag tegen FC Assen al weer vergeten. De ploeg van Venhorst wist in een ‘narrow escape’ en op het tandvlees in de 110e minuut door een goal van Jelle de Rudder een ticket voor de finale in de wacht te slepen.

Hoger niveau

Op sportpark ’t Grootveld in Dalen blikken we met Tijmen Venhorst vooruit op de clash tegen de Groningers, die op neutraal terrein op sportpark van HOC in Odoorn wordt afgewerkt. ,,Na drie seizoenen moeten we met Dalen weer de stap naar de 2e klasse zetten. De 3e klasse is gelet op het aantal streekderby’s zeker niet onaantrekkelijk en de penningmeester zal ongetwijfeld al in zijn handen wrijven. Het voetbal is echter fysieker en dat ligt ons toch minder goed. Op een niveau hoger komen onze voetballende kwaliteiten meer tot uiting."

Tijmen Venhorst, die in het rood-witte shirt bijna 300 officiële wedstrijden op zijn palmares heeft staan, is nog lang niet klaar met voetbal; ongeacht welk resultaat er maandagmiddag ook uit de bus rolt. ,,Ik ben nog fit en ben nog niet toe om op een lager niveau te spelen." Venhorst maakte zijn debuut in het seizoen 2006–2007 in de 1e klasse onder trainer-coach André Mulder. Hij scoorde zijn eerste doelpunt in de competitiewedstrijd op 8 april 2007 tegen de Koninklijke UD (uitslag 1-4). Venhorst groeide met zijn mooie traptechniek, uitstekend loopvermogen en goed overzicht uit tot een onbetwistbare vaste waarde van de hoofdmacht van Dalen.

'Nummer 10'

Hij maakt er overigens geen geheim van het liefst als ‘nummer 10’ te spelen. ,,Dat is nog altijd mijn favoriete positie, maar we hebben bij Dalen een spitsensprobleem. Dus ben ik een linie doorgeschoven." Iedere wedstrijd speelt Venhorst als centrumspits en nog slechts in uitzonderlijke gevallen op nummer 10. ,,Ik ben het meest in mijn element als ik wat ruimte en vrijheid heb. Of me wat meer uit laat zakken naar het middenveld. Het liefst zit ik er een beetje tussenin, maar altijd staat het teambelang centraal."

Venhorst kijkt met zelfvertrouwen en optimisme naar tweede pinksterdag. ,,Het is sowieso een bijzondere wedstrijd. We nemen afscheid van de complete technische staf. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we Bert Doldersum, Albert Meppelink, Gert Veenstra en Thieme Mennink met een onvergetelijk promotiefeest kunnen uitzwaaien. Dat verdienen de mannen, want ze hebben een mooie staat van dienst opgebouwd. Ik kijk ook even naar Bert Meppelink. De routinier neemt in Odoorn – na ruim driehonderd competitiewedstrijden – afscheid van de hoofdmacht van Dalen. Ook voor Bert is er uiteraard geen mooier afscheidscadeau denkbaar dan een ticket voor de 2e klasse. Daar gaan we vol voor."

Het beslissingsduel tussen Dalen en FC Ter Apel ’96 - op het sportpark van HOC in Odoorn - begint op tweede pinksterdag om 14.00 uur. De winnaar promoveert naar de 2e klasse en de verliezer blijft derdeklasser.