Erm maakt zich op voor dorpsfeest: van dorpslunch tot Schijt je Rijk

Erm - In Erm wordt op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni de tweede editie van het dorpsfeest gehouden. De festiviteiten vinden plaats aan De Brinken.

De festiviteiten starten (aanvang 21.00 uur; feesttent geopend vanaf 20.00 uur) op vrijdagavond met een knallende Ermer Feestavond. Een feestavond waarvoor het organisatiecomité een Drive in Show uit het midden van het land heeft uitgenodigd. Zij zullen een show verzorgen waarbij diverse muzieksmaken van disco en rock & rol tot Nederlandstalig ten gehore wordt gebracht. Tussentijds zal er een 'special guest' zijn opwachting maken. Hierbij kan gemeld worden dat deze speciale gast bekend is in de transportwereld en wel eens over de Brennerpas heeft gereden.

Dorpslunch

De festiviteiten starten op zaterdag om 12:00 uur met een dorpslunch. Deze lunch wordt aangeboden door Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm. Entreekaarten voor deelname aan deze dorpslunch kunt u halen op zaterdag 8 juni bij de familie Sikken, Dalerstraat 4 tussen 09.00 en 11.00 uur. De deelnamekosten bedragen € 10,00 voor volwassen en € 7,50 voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Schijt je Rijk

Het middagprogramma is gereserveerd voor de Activiteitencommissie Erm en begint om 13.30 uur. Het belooft een gezellige middag te worden voor de familie met diverse spelen. Zo kan er onder ander Jeu de Boules worden gespeeld en zullen er een aantal spelen aanwezig zijn voor de jeugd. Om het een en ander te opluisteren wordt er in de loop van de middag een aantal keren het Rad van Avontuur gespeeld. Met een draai aan het rad kunt u hiermee diverse leuke prijzen winnen. U koopt daarvoor voorafgaand aan een spel een lot.

Om het middagprogramma af te sluiten zal het spel Schijt je Rijk plaatsvinden. Hiervoor zal een dier zich binnen een gebied begeven dat afgezet is met een omheining. Dit dier probeert binnen deze omheining te schijten alvorens deze positie nauwkeurig wordt opgemeten. Het gebied waarin het dier zich bevindt, is hiervoor voorafgaand opgedeeld in diverse vakken die u kunt kopen. Het inschrijfbord voor het kopen van een vak kunt u vinden bij De Holtenploeg aan de Oosterlangen in Erm. Ook is er nog de mogelijkheid om een vak te bemachtigen op het terrein, mits er nog een vak over is.

Oldtimershow

Gedurende de gehele middag zullen op het terrein diverse oldtimers aanwezig zijn bestaand uit auto’s, motoren en tractoren. Hiervoor is de oldtimervereniging uit Westenesch benaderd en zij hebben aangegeven met diverse oldtimers te komen naar Erm. Als de weergoden goed gezind zijn zal er als extra een oldtimerrit volgen rondom Erm en Sleen.

Inwoners uit Erm en Achterste Erm die in het bezit zijn van een oldtimer wordt de mogelijkheid geboden deze tentoon te stellen tijdens het dorpsfeest. Hiervoor zal een gedeelte van het terrein worden gereserveerd. Dus bent u in het bezit van een oldtimer (tractor, auto of overige motoren) met een minimale leeftijd van 30 jaar en u wilt deze laten zien op 22 juni dan is dit mogelijk.

De gemeente Coevorden heeft echter aangegeven als voorschrift dat er onder elke oldtimer een kleed of emmer geplaatst dient te worden om eventuele lekkages op te vangen. Hier zal tijdens de festiviteiten op worden gecontroleerd.

De Wethouders

Ter afsluiting zullen de festiviteiten eindigen met een feestavond (aanvang 21.00 uur; feesttent geopend vanaf 20.00 uur) waarvoor De Wethouders zijn uitgenodigd. Een band bestaand uit vier jonge honden die al menig feesttent, kroeg of schuur hebben plat gespeeld. Daarbij brengen ze een boel rock, lol, gein en heel veel feest met een repertoire van o.a. Mooi Wark, Status Quo, Queen, Liquido, Normaal, Bökkers, etc..