Zwembad Zweeloo Cross Triathlon haakt in op Zuidenveldfeest

Zweeloo – De derde editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon staat zaterdag 13 juli op het programma. Het duursportevenement valt dit jaar samen met het Zuidenveldfeest in Zweeloo.

Deelnemers kunnen opnieuw kiezen tussen 1/8 of 1/16 triathlon: 500/250 meter zwemmen, 20/10 kilometer mountainbiken en afsluiten met een crossloop van 5/2,5 kilometer. Nieuw dit jaar is de 1/8 Triathlon-estafette, waarin drie teamleden (vanaf 16 jaar) ieder één discipline afwerken. Het is een onderdeel waarin saamhorigheid, prestatie en plezier hand in hand gaan.

Inkomsten zwembad

Dat is ook precies wat de organisatoren Wilfried Reuvers, Silvia Hollander, Ruth Ellen, Patricia Adema, Anke Renkema en Olfred Nijenbanning beogen. Ze beschouwen de cross als een mooie uitdaging. Het zestal opereert onder de vlag van Zwembad Zweeloo.

"Enerzijds om naamsbekendheid en nieuwe inkomsten te genereren voor ons zwembad, maar ook om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en kennis te laten maken met een mini-triathlon."

De crosstriatlon is uitgezet in en rondom het zwembad en sportpark in Zweeloo. De finishlijn ligt dit jaar op het Zuidenveldterrein. Voor de jongste jeugd zal er een speciale kids run op touw worden gezet.

Recreanten en fanatieke duuratleten

De Zwembad Zweeloo Cross is uitermate geschikt voor zowel recreanten als fanatieke duuratleten. ‘De recreanten wil gewoon kennismaken met deze tak van sport en finishen. Terwijl de fanatieke duuratleten juist heel prestatiegericht willen proberen het uiterste uit zich te halen en een snelle tijd wil neerzetten. "Beide is mogelijk tijdens de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon."

Vaste plaats

Het zestal heeft er in ieder geval veel zin in. "De afgelopen twee edities hebben bewezen dat we hier in Zweeloo een kansrijke locatie tot onze beschikking hebben met een echte crosspotentie. De Zwembad Zweeloo Cross gaat dan ook een vaste plaats op de kalender van de crosstriathlon krijgen. De afgelopen twee jaar hebben we ervaring opgedaan. De komende jaren willen we het uitbouwen en naar een hoger plan tillen."

Leeftijdscategorie

De Zwembad Zweeloo Cross Triathlon start in het 25-meter bad van Zwembad Zweeloo, in startgroepen per leeftijdscategorie. Vervolgens mountainbiken of op cross-race fiets langs een uitdagend parcours door Aalden en het beekdal van de Aelderstroom. Voor de kids run is het parcours overigens aangepast, zodat deze ook op een ‘gewone’ fiets prima te doen is. Het slotonderdeel betreft een crossloop-parcours over een gedeeltelijk onverhard traject langs sportpark ’t Alterbarg en met de finish op het feestterrein van Zuidenveld Zweeloo.

Programma - aanvang 10.00 uur

  • start Kids Triathlon (t/m 12 jaar), inschrijfkosten € 5,-
  • start 1/16 Triathlon, inschrijfkosten € 20,-
  • start 1/8 Triathlon, inschrijfkosten € 25.-
  • start 1/8 Triathlon estafette, inschrijfkosten € 30,-

Op vertoon van je zwemabonnement krijgt men € 2,50 korting op de Kids Triathlon en € 5,- korting op de overige categorieën. 

Inschrijven

Deelname alleen door middel van voorinschrijving. Stuur een mail naar zwembadzweeloocrosstriathlon@gmail.com.

Training en voorbereiding

Ter voorbereiding op de Triathlon geeft de Aelderzwemschool iedere dinsdag vanaf 20.00 uur een zwemtraining

Deelnemers kunnen donderdag 13 juni vanaf 20.00 uur onder begeleiding van Wilfried Reuvers de mountainbikeroute van de triathlon fietsen. De beginnende triatleten en mountainbikers krijgen hier ook tips en trucs aangereikt. Opgave via Zwembad Zweeloo.