VCG plaatst zich voor nacompetitie

Geesbrug – VCG heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de play-offs om promotie naar de 4e klasse. De ploeg van trainer-coach Berry Beuker won het uitduel tegen FC Assen met 1-4 en verzekerde zich daarmee voor een nacompetitieplek.

VCG kwam in de eerste helft uit een benutte strafschop van Sander van Veen op 0-1. Na rust kwamen de Assenaren op gelijke hoogte, maar door doelpunten van Sander van Veen, Dinand Post en Mark Brinks liepen de bezoekers uit naar 1-4.

Bij FC Assen werden twee spelers door scheidsrechter Entjes met een rode kaart uit het veld gezonden. De emoties liepen bij de thuisploeg hoog op en Entjes besloot om een korte afkoelingsperiode in te lassen. VCG liet zich na de onderbreking niet meer van de wijs brengen en stelde de verdiende zege eenvoudig veilig.

VCG sloot daarmee een prima seizoen af en kan zich opmaken voor de nacompetitie. Op 8 juni kruist VCG de degens met Corenos uit Roodeschool – herkanser van de 4e klasse D. De winnaar speelt komend seizoen in de 4e klasse.