CSVC viert feest: de titel is binnen

Coevorden – CSVC is op de laatste speeldag overtuigend kampioen geworden van de 4e klasse E. De Coevordenaren wonnen zaterdagmiddag op eigen veld met 3-0 vrij eenvoudig van het laaggeplaatste Nieuw Balinge. De eindstand was al bij rust bereikt. Voor CSVC scoorden Justin Regtop en Niels Santing (2x).

De ontlading na het eindsignaal maakte veel duidelijk. Feestende spelers en supporters op het hoofdveld van sportpark Klinkenvlier. Aanvoerder Bart Turien toonde zich in het feestgewoel uiteraard dolblij met de titel en met de terugkeer naar de 3e klasse.

Vol vertrouwen

De 29-jarige routinier had voorafgaande aan de allesbeslissende wedstrijd eigenlijk geen moment in de rats gezeten. ,,Ik was wel vol vertrouwen op een goede afloop. Ik weet wat deze groep kan. Als je er zo dichtbij bent dan mag je titel niet meer laten glippen. We hadden zeven wedstrijden op rij gewonnen en met een punt voorsprong op Vitesse ’63. Geweldig dat je het dan in eigen huis kan afmaken."

Eerste titel met CSVC

Na tien seizoenen CSVC was het voor Bart Turien de eerste kampioenstitel. In het seizoen 2011/2012 promoveerde de controlerende middenvelder met CSVC via de nacompetitie naar de 3e klasse, 'maar een kampioenschap is voor iedere sportman natuurlijk het mooiste wat er is', glunderde Turien na afloop van het kampioensduel.

CSVC verloor dit seizoen slechts twee wedstrijden. Op 17 november werd het uitduel tegen SVBO met 2-0 verloren en 9 maart kreeg de ploeg van Marco Jongbloed en Ivar Kosters een gevoelige tik tegen directe concurrent Vitesse ’63 te verwerken. In Koekange werd een 5-0 verlies geïncasseerd. Daarmee lag de titelrace weer helemaal open.

Ondanks de nek-aan-nekrace met Vitesse ’63 heeft Bart Turien altijd vertrouwen gehouden in een goede afloop. Dat het tot laatste speeldag spannend zou blijven heeft hem echter wel wat verrast. ,,Vlak voor de winterstop kwamen we in een dipje en verspeelden we de periodetitel. In de tweede seizoenshelft konden we voortborduren op het grandioos Protos Weering-zaalvoetbaltoernooi, waarin we ons voor de finale wisten te kwalificeren."

De finale verliep voor Bart Turien overigens iets minder florissant. Door een voetbreuk stond hij een aantal wedstrijden aan de kant, maar in de beslissende fase van de competitie kon CSVC weer een beroep op hem doen. ,,Na de winterstop zaten er een paar mindere wedstrijden tussen, maar onze ploeg bleek volwassen genoeg om ook die wedstrijden over de streep te trekken. Dit kampioenschap is een echte teamprestatie."

Hoger niveau kriebelde

Bart Turien blijft ook het komende seizoen aan CSVC verbonden. Hij stamt oorspronkelijk uit een Germanicus-familie. ,,Ik heb de gehele jeugd op De Pampert gespeeld. Op het moment dat ik naar de senioren overstapte heb ik gekozen voor CSVC. Op dat moment was Geert Prins daar trainer-coach en sindsdien ben ik de club trouw gebleven."

De routinier keek de afgelopen seizoenen soms wel eens verder dan CSVC. ,,Natuurlijk kriebelde een hoger niveau. Ik had best willen weten waar mijn plafond uiteindelijk had gelegen. De gezelligheid van de vereniging - en met name de goede sfeer in het elftal - hebben er echter voor gezorgd dat ik straks alweer mijn elfde jaar bij CSVC tegemoet zal gaan."

De Coevorder formatie stapt – onder leiding van de nieuwe trainer Reinoud Haak – volgens Turien vol vertrouwen de 3e klasse binnen. ,,Een niveau waar deze jonge beloftevolle ploeg ook zeker thuishoort."